Voorjaars vakantie

Beleef vanaf 25 februari tot 5 maart de voorjaarsvakantie op het eiland van Fort de Gagel. Onderneem leuke activiteiten in-en rondom het meest kindvriendelijke restaurant van Utrecht. Het historisch fort is in de vakantieperiode namelijk omgetoverd tot een eiland vol met ontdekkingen. Volg dagelijks een rondleiding en zet je 3D bril op of ga op speurtocht in de omgeving en los het mysterie van Fort de Gagel op. Superleuke uitjes om samen met de kinderen te doen.

Previous slide
Next slide

Terug in de tijd met een 3D bril op

In de voorjaarsvakantie organiseren de Fortbewoners dagelijks een rondleiding door het karakteristieke fort en vertellen de Fortbewoners alle weetjes én feitjes van vroeger. De rondleidingen starten om 15:30 (tip: leuk vanaf 6 jaar). Tijdens de rondleiding stappen we ook het kruitmagazijn binnen. Karakteristieke foto’s van de waterlinie komen hier tot leven met een heuse 3D bril op! Daarnaast vind je bij de ingang steeds de originele lift waarmee vroeger de munitie omhoog gehesen werd. Gluur eens door het raampje, een oud Fortbewoner houdt hier nog steeds een oogje in het zeil. 

Los het mysterie van Fort de Gagel op

Nog niet klaar met speuren? Loop naar de balie en vraag of jullie het mysterie van Fort de Gagel mogen oplossen. Ga aan de hand van afbeeldingen op zoek naar de juiste letters in de omgeving. Weten jullie de zin compleet te maken? Voor de echte speurneuzen hebben we een leuk presentje klaarliggen. 

Ook leuk: eerste en tweede paasdag is er een paasbrunch bij Fort de Gagel. De Paashaas heeft deze dagen over het hele eiland chocolade eieren verstopt.