Over Fort de Gagel in Utrecht

Het fort werd vanaf 1819 aangelegd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Klopvaart zorgde voor verbinding tussen Fort de Gagel en Fort aan de Klop. Destijds moest de vijand wegblijven, daarom werd het gebied geregeld onder water gezet. Het fort was lang een veilige thuishaven en dat is het nog steeds. De geschiedenis van het fort zet zich op deze manier voort.

Fort in Utrecht

Bekijk het nieuwsoverzicht

Op- en rondom het eiland van het historische Fort de Gagel in Utrecht organiseren we ieder seizoen de leukste activiteiten. Ga bijvoorbeeld op speurtocht en los het mysterie van Fort de Gagel op! Of doe mee met één van de verschillende kinderworkshop die we organiseren. In het nieuwsoverzicht ontdek je het laatste nieuws en de leukste activiteiten. Op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief in je inbox!

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Impressie fort

UNESCO Werelderfgoed

Het fort staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De oorspronkelijke details van Fort de Gagel zijn veelal in tact gebleven tijdens de verbouwing en kenmerken het verhaal van dit fort. Het voormalige ziekenhuis en apotheek zijn omgetoverd tot welkomsthal en de vergaderzalen zitten op de plek van de voormalige kruit- en munitiekamers. Daarnaast is het bomvrije wachthuis omgetoverd tot een karakteristieke plenaire zaal. Meer gaan wij niet verklappen, kom langs en ervaar het zelf!

"Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten! Het was zeker allemaal naar wens en ik kreeg veel lovende reacties terug."

Kindvriendelijk restaurant

Speeltuin en eigen speelhoek

Bij het kindvriendelijke Fort de Gagel in Utrecht zijn kinderen meer dan van harte welkom! Binnen in het fort vind je een heuse speelhoek en speciale kleurplaat van het fort. Op het eiland kunnen de kids zich buiten helemaal uitleven in de speeltuin en het fort zelf. Vergeet niet om met je 3D bril op snel een kijkje te nemen in het voormalig kruitmagazijn! Speuren in de omgeving? Haal je speurtocht bij de bar en ga samen op pad!

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Historie fort Utrecht

Cultureel erfgoed en historie

De geschiedenis van Fort de Gagel zal altijd blijven bestaan en wij vertellen je dit verhaal graag verder. Het is onderdeel van wie we zijn en waar we vandaan komen. Aan de rand van Utrecht, in de multiculturele wijk Overvecht ligt het bijzondere en historische Fort de Gagel. Ontdek zelf alvast het verhaal van dit fort en ervaar deze unieke beleving met eigen ogen. Zet een 3D bril op, zo komen de historische afbeeldingen aan de muur echt tot leven. Meer weten? Vraag ernaar, de Fortbewoners vertellen je graag meer!

Omgeving Fort de Gagel

Eiland als uitvalsbasis

Het eiland van Fort de Gagel vormt de perfecte uitvalsbasis of tussenstop voor jouw fietstocht of wandeling in en rondom Noorderpark Ruigenhoek. Fiets of wandel over de leukste routes en maak onderweg een smaakvolle tussenstop. Vanuit ons restaurant kijk je zo uit over het Noorderpark en ook het leuke Gagelbos vind je op loopafstand. Kom je met de kinderen? Ze hoeven zich hier geen moment te vervelen! Bekijk de plattegrond van de omgeving. 

Previous slide
Next slide