Over Fort de Gagel

Het fort werd vanaf 1819 aangelegd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Klopvaart zorgde voor een verbinding tussen Fort de Gagel en Fort de Klop. Destijds moest de vijand wegblijven, daarom werd het gebied geregeld onder water gezet. Het fort was lang een veilige thuishaven en dat is het nog steeds. De geschiedenis van het fort zet zich op deze manier voort.

Impressie

Naar de rondleiding

De oorspronkelijke historische details van Fort de Gagel zijn uiteraard in tact gebleven tijdens de verbouwing en kenmerken het verhaal van dit fort. Het voormalige ziekenhuis en apotheek zijn omgetoverd tot welkomsthal en de vergaderzalen zitten op de plek van de voormalige kruit en munitie kamers. Meer gaan wij natuurlijk niet verklappen.

Previous
Next

Historie

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van Fort de Gagel zal altijd blijven bestaan en wij vertellen je dit verhaal graag verder. Het is onderdeel van wie we zijn. Aan de rand van Utrecht, in de multiculturele wijk Overvecht ligt het bijzondere en historische Fort de Gagel. Ontdek zelf alvast het verhaal van dit fort en ervaar deze unieke beleving straks met eigen ogen. Je bent van harte welkom!

Omgeving

Eiland als uitvalsbasis

Het eiland van Fort de Gagel vormt de perfecte uitvalsbasis of tussenstop voor jouw fietstocht of wandeling. Vanuit het restaurant kijk je zo uit over het Noorderpark en ook het leuke Gagelbos vind je op loopafstand. Kom je met de kinderen? Ze hoeven zich geen moment te vervelen! 

Meer weten over de mogelijkheden bij ons?
Neem contact met ons op!