Restaurant en evenementenlocatie Fort de Gagel in Utrecht.

Open Monumentendag

Open Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 september is het tijd voor de jaarlijkse Open Monumentendag. Het landelijke thema van dit jaar is ‘Levend Erfgoed’. Ook Fort de Gagel aan de rand van Utrecht doet mee en is deze dag geopend. Fiets zaterdag 9 september met een gids van Fort aan de Klop naar Fort De Gagel – of andersom. Deelname is gratis, je dient je wel vooraf in te schrijven op het gewenste tijdstip! Bekijk in onderstaand overzicht de vertrektijden.

Fietsen onder begeleiding van gids

In totaal zijn er deze dag 83 monumenten te bezoeken, waaronder natuurlijk Fort de Gagel en andere Fort aan de Klop en Fort de Gagel liggen nog geen 2,5 kilometer van elkaar en doen samen mee aan de Open Monumentendag. Stap op je fiets en ontdek in een uur tijd alles over de Nieuwe Hollandse Waterlinie die van 1820 tot 1940 als verdediging diende tegen vijandelijkheden, onze gids verteld graag meer!

Je begint én eindigt bij materieel erfgoed met als nieuwe functie horeca. Dus een kop koffie voor de start en lekkere lunch na afloop heb je zo besteld. Je kunt gratis meefietsen als je vooraf reserveert en je eigen fiets meeneemt. Klik op een tijdstip hieronder om je in te schrijven. Startpunt bij Fort de Gagel is het fietsenrek naast de parkeerplaats.

Datum: zaterdag 9 september 2023
Vertrektijden van Fort aan de Klop:
om 10.0010.3011.00 en 12.00 uur.
Vertrektijden van Fort De Gagel:
om 11.1511.4512.15 en 13.15 uur.

Alle deelnemende monumenten en activiteiten zijn te vinden op de website: www.openmonumentendagutrecht.nl. Wil je zeker zijn van een plekje bij Fort de Gagel? Zorg dat je op tijd je tafeltje reserveert!