Waterlinie Wandeltocht

Waterlinie Wandeltocht

Zin in avontuur, gezelligheid, beleving en beweging? Wandel dan mee met de Waterlinie Wandeltocht! Loop dwars door het UNESCO werelderfgoed de Hollandse Waterlinies.  Ze vertellen samen het bijzondere verhaal van de militaire verdediging van ons land met water als bondgenoot. Het systeem van dijken, sluizen, kanalen en de forten en bunkers is in vredestijd moeilijk te zien. Daarin schuilt het geheim van de Hollandse Waterlinies. Ontdek wat je onderweg tegenkomt op  14 oktober.

Beweging en beleving

Stap in de geschiedenis en ontdek het betoverende landschap van de Hollandse Waterlinies. De Waterlinie Wandeltocht vindt plaats op 14 oktober en jij kan je inschrijven om mee te wandelen op één van de zes verschillende routes! Een dag vol avontuur, gezelligheid, beleving en beweging in één. Let op: vooraf inschrijven is verplicht en aan deelname zijn kosten verbonden, klik hier voor meer informatie.

De Hollandse Waterlinies, UNESCO-werelderfgoed, combineren de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze ingenieuze verdedigingslinies vertellen het verhaal van Nederland’s militaire geschiedenis, waarbij water als bondgenoot diende. Het geheim schuilt in hun subtiele ontwerp. In vredestijd lijken de dijken, sluizen, kanalen en forten zoals Fort de Gagel onopvallend. Maar in tijden van dreiging transformeerden ze tot onneembare vestingen dankzij watermanagement, ontdek meer over de geschiedenis tijdens de Waterlinie Wandeltocht.

Wandel je mee?

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur? De Waterlinie Wandeltocht neemt je mee op een reis door de tijd. Geniet van de natuur en ontdek de militaire geschiedenis van Nederland. Reserveer nu je tafeltje!