Waterlinie Wandeltocht

Het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies is op 8 oktober het decor van de Waterlinie Wandeltochten waarin beweging, beleving en gezelligheid centraal staan. Dit stukje werelderfgoed bestaat uit twee waterlinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waaronder ook het historische Fort de Gagel in Utrecht valt. Loop je mee en kom je gezellig langs voor een kop koffie met taart? 

De twee waterlinies vertellen samen het bijzondere verhaal van de militaire verdediging van ons land met water als bondgenoot. Het watermanagementsysteem van dijken, sluizen, kanalen en de forten en bunkers is in vredestijd moeilijk te zien. Daarin schuilt het geheim van de Hollandse Waterlinies. Wil je de verborgen verhalen van dit UNESCO Werelderfgoed op een bijzondere manier ontrafelen en zelf ervaren? Wandel dan mee met een van de Waterlinie Wandeltochten in 2022!

Op 8 oktober is het weer zo ver. Dan kun je meewandelen met de Waterlinie Wandeltocht Utrecht! En niet alleen wandelen. Vier dit wandelfestival met ons mee. Zo is er bij Fort de Gagel deze dag een speciaal optreden van Mart Oosterhoff. Sfeer gegarandeerd!

De Waterlinie Wandeltocht start naast Stadion Galgenwaard het fort van de 21e eeuw, waar we een gezellig start en finishplein inrichten waar de wandelaars elkaar kunnen ontmoeten. Je kan kiezen uit 5 verschillende routes waarbij we voor iedere wandelaar een uitdaging bieden. De 10 km ideaal voor gezinnen en ouderen tot en met de 38km voor de getrainde wandelaar en de 14, 20 en 24km voor de middellange afstandswandelaar. En ook met deze Waterlinie Wandeltocht kun je natuurlijk het Diabetes Fonds weer steunen!

Schrijf je hier in voor de wandeltocht.