Fort de Gagel lanceert Gagelbier

Fort de Gagel en de bierbrouwers van Oudaen lanceren Gagel Blond bier

In een harmonieuze samenwerking tussen de gerenommeerde brouwers van Brouwerij Oudaen en de bewoners van Fort de Gagel wordt met trots de introductie aangekondigd van een exclusief nieuw speciaalbier: Gagel Blon bier (5.7%). Bier gebrouwen met wilde Gagel dat groeit in het naastgelegen Gagelbos, en waar ook het fort naar is vernoemd. Dit brouwsel werd maandag gepresenteerd ter ere van het éénjarig jubileum van Fort de Gagel in Utrecht.

Previous slide
Next slide

Gagelbier met lokale invloeden

De eeuwenoude traditie van ambachtelijk bierbrouwen komt tot leven in dit nieuwe speciaalbier, dat een harmonieuze mix belichaamt van vakmanschap, lokale ingrediënten en een vleugje geschiedenis. De keuze voor het gebruik van Gagel als hoofdingrediënt is een eerbetoon aan het verhaal van Fort de Gagel, wat resulteert in een unieke smaakervaring die de essentie van de regio weerspiegelt. Meesterbrouwer Maurice Arrindell van Brouwerij Oudaen heeft met toewijding en expertise gewerkt aan de creatie van dit speciaalbier. Met de hand geplukte Gagel is zorgvuldig geïntegreerd in het brouwproces en vervangt het normale hop, wat resulteert in bier met een subtiel kruidig aroma en een verfrissend karakter.

“De Wilde Gagel is een bladverliezende struik die op zeer natte bodems groeit. De klieren op de plant zijn goudgeel of rood van kleur en scheiden een sterk kruidig geurende stof af. Perfect om bier mee te brouwen!”

Het allereerste vat van dit lokaal gebrouwen speciaalbier markeert het 1-jarig bestaan van Fort de Gagel. Het fort aan de rand van Utrecht heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als culinaire bestemming waar lokale ingrediënten en historische invloeden omarmd worden. Het Gagelbier met Gagel afkomstig de achtertuin van het Gagelbos past daar perfect bij. Nu te bestellen, ijskoud van de tap!

Bekijk de video op Instagram!