Ontdek de historie van Fort de Gagel!

Aan de rand van Utrecht, in de multiculturele wijk Overvecht en omringd door de natuur ligt het bijzondere en historische Fort de Gagel. Met een bewogen en ingrijpende geschiedenis heeft ons fort een bijzonder verhaal. De historie van Fort de Gagel zal altijd blijven bestaan en wij vertellen dit verhaal graag verder. De geschiedenis van het fort is namelijk een groot onderdeel van wie wij zijn! Lees snel verder en duik in de geschiedenis van dit bijzondere fort.

De geschiedenis van het fort

Tussen 1815 en 1940 werden geregeld gebieden in Nederland onder water gezet om indringers tegen te houden. In 1820 werd Fort de Gagel aangelegd om het kanaal ‘De Klopvaart’ te beschermen. Het fort is drie keer ingezet voor verdediging, onder andere tijdens de Frans-Duitse oorlog en heeft dus veel betekend voor de veiligheid van de Utrechtse burgers. Ons fort is jarenlang een veilige thuishaven geweest voor een grote groep mensen in de omgeving van Utrecht en dat is het nog steeds.

Kom je een keertje kijken?

Naast dat ons fort een veilige thuishaven is, is ons fort ook een fijne en rustgevende plek waar iedereen welkom is. Je kunt je er thuis voelen, nieuwe herinneringen maken, de natuur bewonderen en genieten van het leven! Ben je benieuwd naar ons prachtige fort? Wij geven alvast een tipje van de sluier op onze impressie pagina.

Wil je het fort zelf ontdekken en de historie van Fort de Gagel opnieuw ervaren? Dan raden wij je zeker aan om eens langs te komen!

De historie van Fort de Gagel gaat ver terug in de tijd

Neem ook eens een kijkje in de bunker, welke vroeger werd gebruikt tijdens de aanvallen.

Tijdens de renovatie van het fort vonden de fort bewoners het uiteraard belangrijk dat de historie terug zou komen in de vernieuwde stijl. Daarnaast zijn veel materialen hergebruikt, om zo bij te dragen aan een duurzame renovatie.

In iedere ruimte kom je verschillende historische items tegen. De messing details, oude stenen en balken, het voormalige kanon en de waterfiltering tank kun je nog steeds bewonderen tijdens je bezoek aan het fort.

Je bent van harte welkom om de historie van Fort de Gagel met eigen ogen te ervaren!

De historie van Fort de Gagel zie je overal terug, zo ook in ons logo.

De ‘G’ in het logo van Fort de Gagel staat voor de slotgracht en het Gagelkruid wat daaromheen groeit. Twee kenmerkende aspecten waar je het fort aan herkent. Lijkt het jou ontzettend tof om te werken op zo’n unieke locatie? Je bent van harte welkom in ons team!

Word jij onze nieuwe fort bewoner?

Meer weten over de mogelijkheden bij ons?
Neem contact met ons op!